Carnavalsvereniging Onger 't Viaduct

De Aaftrap

Op zaterdagavond 9 september zal in stadion de Mortelskoel van voetbalclub MBC’13 te Maasbracht een bijzondere en unieke Vastelaoves-voetbalwedstrijd plaatsvinden. Carnavalsvereniging Onger ‘t Viaduct trapt dan haar 2×11 jubileumseizoen letterlijk af met ‘De Aaftrap’ een benefietwedstrijd waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de CliniClowns.

Carnavalsvereniging Onger ‘t Viaduct trapt 2×11 jubileumseizoen af met unieke benefietwedstrijd ‘De Aaftrap’ voor de CliniClowns

Op zaterdagavond 9 september zal in stadion de Mortelskoel van voetbalclub MBC’13 te Maasbracht een bijzondere en unieke Vastelaoves-voetbalwedstrijd plaatsvinden. Carnavalsvereniging Onger ‘t Viaduct trapt dan haar 2×11 jubileumseizoen letterlijk af met ‘De Aaftrap’ een benefietwedstrijd waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de CliniClowns.

CliniClowns

In 2019 haalde onze prins Joost I samen met zijn Peaky Blinders tijdens de bezochte recepties op een ludieke wijze geld op voor de CliniClowns. We konden uiteindelijk een mooie cheque twv €333,33 overhandigen aan dit prachtige goede doel. In ons jubileumseizoen willen we wederom het mooie en betekenisvolle werk van de CliniClowns ondersteunen. Waarom doen we dat? Tijdens de covidperiode en de periode daarna hebben artiesten, verenigingen en sportclubs een moeilijke tijd gehad, maar goede doelen zoals de CliniClowns hadden dat nog veel meer. De aandacht en inkomsten voor dergelijke goede doelen waren in die periode gering. Maar waarom nu specifiek de CliniClows als goede doel? Ieder kind hoort te spelen en plezier te maken. Sommige kinderen zijn echter ziek en besteden veel tijd in het ziekenhuis voor het ondergaan van onderzoeken en behandelingen. De CliniClowns toveren een lach op het gezicht bij deze kinderen en laten ze voor even vergeten dat ze ziek zijn. We kunnen een kleine knipoog maken naar de essentie van onze Vastelaovend, want deze essentie bestaat immers uit het maken van lol en plezier en het even vergeten van je zorgen. Maar zeg nu zelf, wat is er nu mooier dan de glimlach van een kind?

De teams

Aan de aftrap van dit ludiek benefietduel verschijnen twee teams. Onger ‘t Viaduct United, een All Star-team bestaande uit leden én oud-leden van C.V. Onger ’t Viaduct neemt het op tegen Sporting Vastelaovend, een elftal met voetballers van verschillende bevriende carnavalsverenigingen. Regilio Vrede zal dienstdoen als coach van dit team waarvoor carnavalsverenigingen de Hoonder, Pölle, Sluishoek, Kwekkerte, Aester en d’n Uul van den Grauwert net als Joekskapel Zonger Drank Geine Klank hun beste voetballers afvaardigen. Wie de coach wordt van Onger ’t Viaduct United maken we op een later moment bekend. Al met al belooft het een epische strijd tussen Onger ’t Viaduct United en Sporting Vastelaovend te worden!

Super Bowl mit Viaductersausje

De wedstrijd krijgt het karakter van de Amerikaanse Super Bowl, maar dan op Viaducter wijze. Tijdens de warming-up zal de eerste artiest zijn opwachting al maken, niemand minder dan Big Benny zorgt ervoor dat zowel de spelers als het publiek warm draaien voor de wedstrijd. Na de warming-up zullen de teams om 20.00u in een heuze Champions League ambiance het veld betreden aan de hand van jeugdspelers van MBC’13 en zal Fanfare Eensgezindheid Maasbracht-Beek traditiegetrouw het Limburgs volkslied ten gehore brengen. Om 20.11u is De Aaftrap van dit nooit eerder in Limburg vertoonde evenement. De leiding over het duel is in handen van scheidsrechter en buuttereedner Ger Frenken. Hij wordt bijgestaan door Maasbrachtenaren Ruud Lemmens, Roel Gubbels en Antoine Fijneman. Na een half uur voetballen is het tijd voor de halftime-show van een andere Remunjse topper Roy Selder. Ook zullen er tijdens de rust en gedurende de rest van het programma diverse speciale acties zijn om geld op te halen voor de CliniClowns. Na het laatste fluitsignaal zal niemand minder dan John Tana het podium betreden om de afterparty knallend van start te laten gaan. Na zijn optreden gaat het feest verder in de kantine van MBC’13 waar DJ Hadless gegarandeerd de voetjes van de vloer zal weten te krijgen.

Partners

Dankzij de vele partners die belangeloos meewerken kunnen we de gehele opbrengst van De Aaftrap aan de CliniClowns schenken. Robey Sportswear, kledingpartner van o.a. Fortuna Sittard, FC Groningen en Sparta Rotterdam, heeft aangeboden beide teams van tenues te voorzien waarbij Joey Parren Reclame de bedrukking zal verzorgen. Léon Duinmaijer Fotografie zal de spelers op de gevoelige plaat vastleggen, en Daemen Audiovisual verzorgt het licht en geluid. Want de toppers van Nr.1 Artiesten moeten kunnen knallen als ze bij ons op het podium staan. Ook zij werken geheel belangeloos mee. Hier zijn wij hen allen, net als MBC’13 met wie we een fantastische partner in huis hebben die hun accommodatie beschikbaar stellen, enorm dankbaar voor!

Tickets

Koop nu je tickets via onze site www.ongerviaduct.nl. Tickets zijn vanaf slechts €5,- verkrijgbaar, en vanaf €11,- koop je zelfs een VIP-ticket en ben je o.a. verzekerd van een gegarandeerde zitplek op de tribune. De Aaftrap van deze ludieke Vastelaoves-voetbalwedstrijd is om 20.11u. De deuren van stadion ‘De Mortelskoel’ gaan echter om 19.00u al open, want het voorprogramma vangt om 19.30u aan met o.a de warming-up.

 

Kom op zaterdagavond 9 september 2023 naar voetbalclub MBC’13 in Maasbracht en geniet van een avond vol carnavalsplezier én het steunen van het goede doel!